Om Wing Chun Uppsala

Wing Chun Kung Fu Uppsala är en ideell förening vars mål är att utveckla medlemmarnas hälsa och trygghet. Både fysiskt, mentalt och socialt, vilket även är de högre målen inom alla seriösa Kung Fu- och Budo-verksamheter runt om i värden.

Idag har Wing Chun Kung Fu Uppsala två stycken instruktörer som leder träningen. Nedan kan ni läsa mer om dem.

wcu
Arne och Kristofer utanför Budohuset

Kristofers nyfikenhet har lärt honom hur man hanterar konflikter

I slutet av 90-talet började Kristofer att träna aikido, en mycket bra och utvecklande budoart. Under denna period utvecklades ett intresse av konflikthantering, vad som skapar en konflikt och hur det eskalerar samt hur det kan hanteras. Några år in på 2000-talet började han träna Wing Chun, något han ansåg vara ett naturligt nästa steg för hantera och förstå konflikter, stora som små.
Med det ökande intresset för Wing Chun föll det naturligt att inte bara träna utan även att studera systemet på djupet. Det ständiga sökandet efter kunskap förde honom vidare till stormästaren Sifu Danny Xuan där han blev erbjuden ett utbildningspaket av värdsklass.

Under denna tid studerade Kristofer även socialpsykologi och anatomi med mycket fokus på hur nervsystemet fungerar och hur den kunskapen kan vara till nytta vid konflikt- eller självförsvarssituation.
Parallellt med detta intresse har hans engagemang för hälsa gått hand i hand med träningen. Kamp- och självförsvarssystem är den ultimata hälsoträningen, enligt Kristofer. I dessa system måste fysisk förmåga, mentala egenskaper och socialt uppträdande ständigt utvecklas.

Sifu Kristofer är huvudtränare och instruktör.

Arne har stort intresse för psykologi inom självförsvar.

Arne O Berglund började träna lite olika budosporter i Stockholm när han bodde där. Hans fick dock lägga träningen på hyllan då hans företag och hans engagemang för utsatta grupper tog för mycket tid. Arne samarbetade med försäkringskassan och hjälpte genom sitt företag att slussa ut killar från fängelser och avgiftningar. Hans engagemang och företag tog till slut ut sin rätt och Arne var tvungen att trappa ner.
Han flyttade då till landet utanför Uppsala där han byggde sig en liten gård. I och med detta så tog han upp intresset för kampsport och började träna Wing Chun. Där träffade han Kristofer som även han kände ett socialt engagemang.
De beslutade att starta en egen klubb med tydligare hälsoprofil. Arne tränade privat med Kristofer ett par år innan de tillsammans startade Wing Chun Uppsala. Hans stora intresse är psykologin inom konflikthantering vilket ger honom kunskaper i sin roll som instruktör i självförsvar. Arne har även tränat privat för stormästaren Sifu Danny Xuan.

Sibak Arne O är instruktör.